Alles over Karmetal lintzaagmachines

Onze merken
Alles over Karmetal lintzaagmachines

LintzagenService.nl is leverancier van een breed scala aan lintzaagmachines, ook wel bekend als bandzaagmachines. In dit artikel vertellen we u kort wat over het merk Karmetal en zetten we alle lintzaagmachines van Karmetal uit ons assortiment voor u op een rijtje. Hierbij noemen we tevens de relevante productspecificaties om de verschillen tussen de zaagmachines te verduidelijken.

Karmetal: toonaangevend producent van lintzaagmachines

Karmetal is een internationaal bedrijf dat actief is in meer dan veertig landen. Het bedrijf is afkomstig uit Turkije en is gespecialiseerd in het produceren van machines voor speciale doeleinden. Van oorsprong ging het om het produceren van reserveonderdelen voor de automotive. Sinds 1997 voegde Karmetal lintzaagmachines toe aan haar assortiment. Al snel groeide het bedrijf uit tot een specialist in lintzaagmachines. Kwaliteit, service en innovatie zijn waarden die bij Karmetal hoog in het vaandel staan.

Alle lintzaagmachines van Karmetal op een rijtje

Karmetal produceert bandzaagmachines voor diverse toepassingen. Hierbij gaat het zowel om handbediende, semiautomatische en volautomatische zaagmachines. LintzagenService.nl zet de bandzaagmachines van Karmetal uit ons assortiment voor u op een rijtje.

Lintzaagmachines voor verstek zagen

Manuele verstek bandzaagmachine

De CRAFT-serie bestaat uit onze meest economische modellen. Dit zijn manuele machines. Zwaartekracht is de drijvende kracht die bij deze machines het werk verricht. Voor alle CRAFT-modellen geldt dat het gaat om verstekmachines. Standaardonderdelen van deze bandzaagmachines zijn een inverter, hardmetalen zaaggeleidingen en een digitaal controlepaneel. Het frame en de machine zijn door middel van bouten met elkaar verbonden. Het leveren van deze lintzaagmachines gaat eenvoudig, doordat ze simpelweg verzonden kunnen worden in een doos.

Semiautomatische verstek bandzaagmachine

De KDG-modellen zijn de halfautomatische verstekmachines van Karmetal. KDG-modellen hebben een bereik van 220 mm tot 700 mm. Het kleinste model is de KMT 220 KDG en de grootste is de KMT 700 KDG. Na het zaagproces gaat het zaagframe hydraulisch omhoog. De aanvoer en doorvoer van het materiaal dienen handmatig ingesteld te worden, evenals de lengte. Op de dubbelkolom KDG-modellen zit een digitaal controlepaneel. Alle KDG-modellen kunnen verstek zagen. Afhankelijk van het model kunnen ze enkel of dubbel verstek zagen. De lintzaagmachines die behoren tot de KDG-serie worden het meest ingezet in de volgende sectoren:

  • Constructie en staalbouw
  • Matrijzenbouw
  • Machinebouw

Automatische verstek bandzaagmachine

De ODG-modellen zijn de volautomatische lintzaagmachines van Karmetal. ODG heeft een bereik van 220 mm tot 700 mm. Het kleinste model is de KMT 220 ODG en de grootste is de KMT 560 ODG. Deze zijn PLC gestuurd en hebben een HMI-touchscreen controlepaneel. De materiaaldoorvoer op ODG-modellen gaat door middel van rollendoorvoer. Na het zaagproces gaat de zaagarm hydraulisch omhoog. Alle ODG-modellen kunnen verstek zagen. Afhankelijk van het model kunnen ze enkel of dubbel verstek zagen.

Lintzaagmachines voor recht  zagen

Semiautomatische recht bandzaagmachine

De KSA-modellen van Karmetal zijn semiautomatische bandzaagmachines die recht zagen. De KSA-serie heeft een bereik van 300 mm tot 800 mm. Het kleinste KSA-model is de KMT 300 KSA en de grootste is de KMT 800 KSA. Na het zaagproces gaat de zaagarm hydraulisch omhoog. De aanvoer en doorvoer van materiaal moeten handmatig ingesteld worden. Hetzelfde geldt voor de lengte. Op dubbelkolom KDG-modellen zit een digitaal controlepaneel.

Automatische recht bandzaagmachine

De OSA-modellen zijn automatische bandzaagmachines van Karmetal voor het recht afkorten. OSA-modellen hebben een bereik van 300 mm tot 350 mm. Het kleinste OSA-model is de KMT 300 OSA , de grootste is de KMT 350 OSA. Na het zaagproces gaat het zaagframe hydraulisch omhoog. De materiaaldoorvoer wordt verzorgd door middel van rollen. OSA-modellen hebben een digitaal controlepaneel. De OSA-modellen zijn ook verkrijgbaar in de PLC-variant. Het verschil is dat OSA PLC-modellen PLC gestuurd zijn en een HMI-touchscreen controlepaneel hebben.

Lintzaagmachines voor bundel zagen

Bundel bandzaagmachine

De WOS-modellen van Karmetal zijn automatische zaagmachines voor o.a. het recht afkorten en afzagen van bundels. WOS-series hebben een bereik van 280 mm tot 600 mm. Het kleinste WOS-model is de KMT 280 WOS en de grootste de KMT 600 WOS. Ze zijn PLC gestuurd en hebben een HMI-touchscreen controlepaneel. De materiaaldoorvoer gaat door de tweede klem met servomotor. Na het zaagproces gaat de zaagarm hydraulisch omhoog.

Persoonlijk advies

Bent u op zoek naar een lintzaagmachine en wilt u persoonlijk advies over welke lintzaagmachine het beste past bij uw productieproces? Neem dan contact met ons op. De experts van LintzagenService.nl staan altijd voor u klaar.

Jan De Ruiter

Jan de Ruiter is één van onze experts. Jan werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Jan? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1