Bandzaagmachines voor het afkorten van staal en aluminium

Zaagprocessen

Bandzaagmachines kunnen voor verschillende toepassingen worden ingezet. Bandzaagmachines worden veelvuldig gebruikt in de maakindustrie. De machines zijn uitermate geschikt in de verspanende industrie, omdat ze in staat zijn om nauwkeurig werkstukken te zagen. De machines worden veel gebruikt voor het afkorten van staal, aluminium en kunststoffen. In dit artikel vertellen we onder andere meer over deze toepassing.

Afkorten van staal, aluminium en kunststoffen

Bandzaagmachines worden vaak ingezet om werkstukken gemaakt van staal, aluminium of kunststof af te korten. Het afkorten van deze materialen wordt vaak gedaan in de materiaal- en in de metaalindustrie. Hiernaast zijn voorbeelden van industrieën die bandzaagmachines gebruiken de staalbouw, staalhandel, de machinebouw, de fijnmechanische industrie en de constructie.

De machines worden ingezet om zowel recht, bundel als verstek te zagen. Het afkorten van deze materialen vereist een sterke zaag die de materialen recht en netjes kan afsnijden. Voor het afkorten van staal, aluminium raden wij aan om de Amada Super8 als zaag in te zetten.

Voordelen van bandzaagmachines

Soms worden voor het afkorten van staal, aluminium en kunststoffen ook slijpen of cirkelzaagmachines gebruikt. Echter is dit minder veilig dan het gebruiken van bandzaagmachines. Bandzaagmachines zijn veiliger, gebruiksvriendelijker en uiteindelijk ook goedkoper in gebruik. Naast het afkorten van staal, aluminium en kunststoffen kunnen de machines ook andere materialen afkorten. Veel verschillende soorten materialen kunnen gezaagd worden met een hoge nauwkeurigheid.

Ook zorgen bandzaagmachines voor een nettere afwerking van de te zagen materialen door de zaagsnede. Een ander groot voordeel van bandzaagmachines is de optie om een volautomatische bandzaagmachine in te zetten. Deze machines zijn volledig programmeerbaar naar de wensen van de eindgebruiker.

Opgesomd zijn dit de voordelen:

  • Veilig
  • Gebruiksvriendelijk
  • Na veelvuldig gebruik voordeliger
  • Universeel
  • Hoge nauwkeurigheid
  • Nettere afwerking
  • Optioneel volautomatisch

Nadelen van bandzaagmachines

Een eventueel nadeel van bandzaagmachines is dat ze initieel hoger in aanschafprijs zijn in vergelijking met slijp- en cirkelzaagmachines.

Bandzaagmachines van LintzagenService.nl

Inmiddels is het bij LintzagenService.nl mogelijk om high-end zaagmachines te kopen voor de prijs van een gebruikte zaagmachine. De machines hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De machines zijn opgesplitst in de onderstaande categorieën.

Bundel zagen

Indien u seriematig werkstukken wilt zagen, dan komt u uit bij bundel zagen. Bundel zagen kan veel tijd schelen. De bandzaagmachines die hiervoor ingezet worden dienen te beschikken over een bovenklem zodat het werkstuk van alle kanten ingeklemd wordt. Door de goede inklemming kunnen de werkstukken niet bewegen tijdens het zagen. Bij Lintzagenservice zijn zeven bundelzaagmachines verkrijgbaar, van zowel Amada als Karmetal.

Recht zagen

Het recht zagen is de meest voorkomende toepassing. Nauwkeurig recht zagen kan met de bandzaagmachines van Lintzagenservice zowel handbediend, semiautomatisch als volautomatisch. Dankzij een nauwkeurigheid van minder dan 0,1 millimeter gaat er zo min mogelijk materiaal verloren. De gebruiksfrequentie bepaalt welke bandzaag het meest geschikt is voor uw situatie. Er zijn 21 verschillende bandzaagmachines voor recht zagen verkrijgbaar.

Verstek zagen

Om in hoeken van 45, 60 of -45 graden te zagen, kunt u kiezen uit zestien verschillende verstek zagen. Dit kan zowel handbediend, semiautomatisch of volautomatisch. Voor zowel enkelstuks als seriematig zijn de machines geschikt.

De bandzaagmachines worden in twee verschillende merken aangeboden: Amada en Karmetal.

Hulp nodig?

Indien u persoonlijk advies over bandzaagmachines wilt, dan helpen we u uiteraard graag! Met onze bandzaagmachines is het mogelijk om zeer snel en zeer nauwkeurig productie te draaien. Wij staan bekend om onze service. Naast montage is het ook mogelijk om bij ons de onderhoudsbeurten aan de machines af te nemen. Onze machines zijn direct leverbaar uit de voorraad.

Gert Van der Kolk

Gert van der Kolk is één van onze experts. Gert werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Gert? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1