Professionele lintzaagmachines van Cosen

Onze merken
Lintzagenservice-Cosen

Om onze klanten nog meer keuze te geven bij het kopen van een professionele lintzaagmachine, hebben we in november 2019 het assortiment uitgebreid met het merk Cosen. In dit artikel stellen we dit merk graag aan u voor en vertellen we meer over de lintzaagmachines van Cosen.

Over Cosen lintzaagmachines

Cosen is sinds de oprichting in 1976 uitgegroeid tot een van ‘s wereld grootste professionele producenten van lintzaagmachines met een brede productlijn. Of u nu een halfautomatische of volautomatische bandzaagmachine wil kopen, Cosen heeft het in het assortiment! De capaciteiten van de modellen variëren van 200 mm tot 2.000 mm.

Over LintzagenService.nl

LintzagenService.nl heeft een breed scala aan de beste lintzaagmachines voor metaal, geschikt voor verschillende applicaties. Wij bieden halfautomatische en volautomatische bandzaagmachines met verschillende zaagmotoren voor een scherpe prijs. Dit zorgt voor dé perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Automatische Cosen lintzaagmachines

Heeft u grote aantallen opdrachten die herhaald moeten worden? Dan is het handig om een professionele machine met een goede zaagmotor te kopen. De automatische bandzaagmachines bieden hoge productiviteit en concurrerende prestaties, omdat er geen operator nodig is en deze dag en nacht kan draaien.

SNC-100 lintzaag besturingssysteem

U bent vast al bekend met CNC en NC-besturing. Smart NC-100 (SNC100) technologie biedt de meeste voordelen van NC-besturing voor een fractie van de prijs. Bij SNC100 kunt u tot wel 100 verschillende programma’s opslaan, inclusief aantallen en lengtes. Er is ook geen handmatige berekening nodig, want het besturingssysteem compenseert automatisch de dikte van de zaagsnede na data-invoer. Ideaal dus als u een lintzaagmachine voor verschillende zaaglengtes en hoeveelheden wil kopen.

C-TECH (Volautomatische lintzaagmachines)

Alle machines in de C-TECH serie zijn volledig omkaste, dubbelkolomsmachines. Deze machines beschikken standaard over functies zoals automatische eerste sneden, kunnen tot wel 100 verschillende programma’s opslaan en heeft vele andere functionaliteiten van het SNC-100 besturingssysteem. Dankzij een zaagframe voorzien van lineaire geleidingen kunnen deze machines hoger gelegeerde staalsoorten makkelijk aan en wordt een stabielere zaagvoeding gerealiseerd. Kortom: de perfecte oplossing als u een machine wil kopen voor een volcontinue productieomgeving. Op het gebied van C-Tech lintzaagmachines levert LintzagenService.nl:

Cosen C2 – De volautomatische Cosen C2 lintzaagmachine is uitgevoerd met een 3,75 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 4100 x 34 x 1.1 mm lintzaag.

Cosen C3 – De volautomatische Cosen C3 lintzaagmachine is uitgevoerd met een 5,6 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 4880 x 41 x 1.3 mm lintzaag.

Cosen C4 – De volautomatische Cosen C4 lintzaagmachine is uitgevoerd met een 5,6 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 6026 x 41 x 1.3 mm lintzaag.

Cosen C5 – De volautomatische Cosen C5 lintzaagmachine is uitgevoerd met een 7,5 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 7260 x 54 x 1.6 mm lintzaag.

Cosen C6 – De volautomatische Cosen C6 lintzaagmachine is uitgevoerd met een 11,2 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 7860 x 54 x 1.6 mm lintzaag.

Overige dubbelkolomslintzaagmachines van Cosen

Met de dubbelkolomslintzaagmachines van Cosen is het mogelijk om 24/7 productie te draaien. Hierdoor neemt de totale output drastisch toe en zo zal de investering snel terugverdiend worden. Twee ronde kolommen met een grote diameter en een vergrote dwarsverbinding zorgen voor een maximale ondersteuning van het zaagframe en een versterkte constructie. Dankzij dit stevige stabiliserende zaagframe kan de 5 pk-motor het zaagblad tot wel 200 M/min draaien. De zaagmotor werkt met dubbele snelheidskatrol en een speciaal ontworpen tandwielkast. Dubbele terugtrekvensters, nulklemmende hydraulische cilindervensters en schraapvrije bankschroefplaten zorgen voor een veilige klemming en een soepele toevoer. De dubbelkomslintzaagmachines die wij, naast de C-Tech-serie, bieden op LintzagenService.nl zijn de volgende:

Cosen G320 – De volautomatische Cosen G320 lintzaagmachine is uitgevoerd met een 3,75 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkoloms ontwerp en is geschikt voor een 4240 x 34 x 1.1 mm lintzaag.

Cosen C-420NC – De volautomatische Cosen C-420NC lintzaagmachine is uitgevoerd met een 5,5 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 4770 x 41 x 1.3 mm lintzaag.

Cosen C-520NC – De volautomatische Cosen C-520NC lintzaagmachine is uitgevoerd met een 5,5 kW zaagmotor, SNC-100 besturingspaneel, een hoogwaardig dubbelkolomsontwerp en is geschikt voor een 6370 x 54 x 1.6 mm lintzaag.

Semi-automatische Cosen lintzaagmachines

Wie op zoek is naar een halfautomatische lintzaagmachine voor algemene doeleinden die ook nog eens verstek kan zagen, kiest voor de Cosen SH-350DM. Deze lintzaagmachine heeft capaciteit voor industriële taken, is betrouwbaar én betaalbaar. Met deze bandzaagmachine kan elke werkplaats of slijperij zowel primaire als secundaire productietaken precies en efficiënt afhandelen.

Wij weten wat u nodig heeft!

Bent u geïnteresseerd in de producten maar weet u nog niet precies welke lintzaagmachine van Cosen voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Onze experts kunnen u voorzien van persoonlijk advies en al uw vragen beantwoorden.

LintzagenService.nl biedt naast Cosen zaagmachines ook machines van de merken Amada en Karmetal.

Gert Van der Kolk

Gert van der Kolk is één van onze experts. Gert werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Gert? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1