Industriële zaagmachine: onmisbaar voor constructiebedrijven

Zaagprocessen
Industriële zaagmachine | Lintzagenservice.nl

Constructiebedrijven kampen ermee dat er de laatste jaren steeds meer werk beschikbaar is, maar goed technisch personeel schaars is. Bovendien is het voor constructiebedrijven van groot belang dat alles perfect op maat gezaagd wordt. Alles moet precies conform specificaties en bouwtekeningen.

Industriële bandzaagmachines bieden hier uitkomst. Wij zien dan ook dat de behoefte aan semi- of volautomatische zaagmachines steeds groter wordt. In dit artikel leest u hoe constructiebedrijven industriële zaagmachines gebruiken. Bovendien leest u welke industriële zaagmachine metaal het meest geschikt voor uw bedrijf zou zijn. Zo kunt ook u uw bedrijfsproces enorm verbeteren.

Waar worden industriële lintzaagmachines voor gebruikt?

Constructiebedrijven houden zich met name bezig met het vervaardigen van constructiedelen voor de metaal- en staalbouw, woningbouw, utiliteitsbouw, machinebouw en industrie. Er wordt van alles gezaagd. Vaak gaat het om buizen, kokers, balken en strippen. De zaagactiviteiten van een constructiebedrijf kunnen zich onder andere richten op de volgende producten en processen:

  • Engineering, productie en montage
  • Staalconstructies
  • Klein constructiewerk
  • Trappen – balustrades
  • Roestvaststaal en aluminium

De voordelen van een industriële zaagmachine

Industriële zaagmachines hebben een hele hoge productiesnelheid. De investering verdient zich over het algemeen dan ook erg snel terug. Bovendien zijn industriële lintzaagmachines betrouwbaar en hebben deze een extreem nauwkeurig zaagproces. Hiernaast zijn zij breed inzetbaar. Er kunnen veel verschillende soorten metaal en staal mee bewerkt worden. Ten slotte zijn ze ook nog eens eenvoudig te bedienen. Kortom, u kunt uw bedrijfsproces er eenvoudig enorm snel verbeteren.

Welke lintzaagmachine is geschikt voor u?

Industriele bandzaagmachines zijn zeer breed inzetbaar. Zowel in kleine bedrijven als grote constructiefabrieken zijn zij onmisbaar.

Grote constructiefabrieken

Voor grote constructiefabrieken zijn volautomatische industriële zaagmachines ideaal. Deze kunnen (verstek)zagen combineren met gelijktijdig boren of frezen. Wij hebben de Karmetal KDG en de Karmetal ODG-PLC zaagmachines in ons assortiment. Dit zijn semi- en volautomatische lintzaagmachines voor recht afkorten en verstekzagen.

Kleine tot middelgrote bedrijven

Bij kleine tot middelgrote bedrijven zijn medewerkers vaak voor meerdere soorten processen en bewerkingen verantwoordelijk. Daarom is het voor hun erg belangrijk om te werken met gebruiksvriendelijke machines. Zo moeten de zaagparameters van de machines eenvoudig in te voeren zijn. De Karmetal ODG PLC en Karmetal KDG zijn hiervoor uitermate geschikt.

Uitdagingen industriële zaagmachines

Er kunnen zich verschillende problemen voordoen bij industriële zaagmachines. Denk hierbij aan scheefzagen, het vastlopen van de zaag en een te lage standtijd.

Scheefzagen

Scheefzagen wordt voornamelijk veroorzaakt door een te fijne tandsteek. Dit betekent dat niet het juiste aantal tanden per inch gehanteerd wordt. Zo kunt u ‘het juiste aantal tanden per inch (TPI) bepalen. Andere oorzaken van schuin zagen zijn een te hoge voeding of te lage zaagsnelheid van de machine.

Vastlopen van de zaag

Het vastlopen van een lintzaagmachine heeft te maken met de spanningen in het materiaal. Hierdoor kan de lintzaag klemmen en uiteindelijk vastlopen. Hiervoor hebben wij een lintzaag met wijde tandzetting, de ‘wide-set uitvoering’.

Een te lage standtijd

Een lage standtijd kan voorkomen bij een slechte smering van de zaag of dat er een verkeerd type lintzaag wordt gehanteerd.

Hulp van onze experts bij het maken van de juiste keus

Wij adviseren u graag bij de keuze van de juiste type industriële zaagmachine en bandzaag. Bovendien kunnen wij u adviseren bij het gebruik van de juiste parameters tijdens het zaagproces. Zo kunt u uw zaagproces efficiënter en effectiever maken en uw bedrijfsproces optimaliserenU kunt eenvoudig rechts onderin dit scherm een chat starten.

Jan De Ruiter

Jan de Ruiter is één van onze experts. Jan werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Jan? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1