Lintzaag op maat laten lassen, waar let ik op?

Protector M42 Verticaal | Lintzagenservice.nl

Een lintzaag voor metaal zit standaard op de rol en moet voor de verschillende lintzaagmachines op lengte geknipt worden. Daarnaast moet de bandzaag op maat gelast worden. Er is een aantal factoren dat bepaalt waarom een lintzaag op maat gelast moet worden. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

  1. Er zijn enorm veel verschillende lintzaagmachines. Van groot tot klein, met allemaal hetzelfde doel. De lengte, breedte en hoogte varieert bij de diverse machines. Er is daarom een grote verscheidenheid in lengtes van lintzagen nodig om het te laten aansluiten bij de bandzaagmachines van de klant.
  2. De te zagen producten hebben verschillende vormen en zijn van verschillende materialen. Het assortiment lintzagen groeit daarom door de behoefte aan vele verschillende classificaties (geschikt voor materiaal). Door de verschillende diameters en vormen van werkstukken zijn weer andere vertandingen (TPI) nodig.
  3. De dikte en hoogte van de zaag zijn tevens factoren waar rekening mee gehouden moet worden om de juiste bandzaag te kiezen.

Een magazijn creëren met alle soorten lintzagen, die op hun beurt allemaal aansluiten op de maten van alle lintzaagmachines is een onbegonnen klus. Daarom last LintzagenService.nl uw lintzaag op maat. Alle bandzagen zijn op voorraad op de rol en liggen klaar om voor u op maat gelast te worden. Een lintzaag kopen wordt zo erg eenvoudig gemaakt.

Welke eisen stelt LintzagenService.nl aan een lintzaag op maat?

De las van een bandzaag is supersterk. Deze is zelfs sterker dan de lintzaag zelf. LintzagenService.nl vindt het belangrijk dat de lintzaag met grote nauwkeurigheid wordt gelast. Dit wordt gedaan met de grootste zorg voor de lintzaag. De lasnaad moet immers niet voor een onderbreking zorgen in het zaagproces en het zaagresultaat onnauwkeurig maken. LintzagenService.nl houdt rekening met twee belangrijke aspecten:

  • Een van de belangrijke aspecten waarop wordt gelet, is het tandenpatroon. Dit moet namelijk doorlopen. Een verandering in dit patroon betekent een onderbreking in het zaagproces. Dit zorgt voor een onnauwkeuriger resultaat, meer geluid en minder standtijd.
  • Een ander belangrijk punt van aandacht is de afwerking. De bandzaag is ook bij de lasnaad even dik als bij de rest van de zaag. Hierdoor wordt het zaagproces niet onderbroken en krijgt men een strakke zaagsnede met hoge standtijd.

Bekijk alle lintzaagmachines  Bekijk alle lintzagen

Jan De Ruiter

Jan de Ruiter is één van onze experts. Jan werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Jan? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1