Zo kiest u de juiste lintzaagmachine metaal

Lintzaagmachine voor metaal

Lintzaagmachines zijn niet weg te denken uit de verspanende industrie. Ze staan in vrijwel ieder bedrijf en voeren misschien wel de belangrijkste taak uit in de verspanende industrie. Onze experts hebben vijf tips opgesteld, zodat u de juiste lintzaagmachine voor metaal kunt kiezen. Wij weten hoe belangrijk het voor uw bedrijf is om de juiste lintzaagmachine te kiezen.

Waarom een bandzaag kiezen?

Het kiezen van de juiste bandzaagmachine voor uw organisatie is erg belangrijk. Een goede lintzaagmachine voor metaal kan in het begin van het bewerkingsproces het verschil maken. Door metalen werkstukken zo nauwkeurig mogelijk voor te zagen, wordt afval geminimaliseerd. Bij dure metalen kan dit een enorme kostenbesparing opleveren. Hiernaast zorgt het voor een kortere bewerkingstijd verderop in het proces. Ook dit leidt tot kostenbesparing, doordat de productiviteit toeneemt.

 

Vijf tips om de juiste lintzaagmachine voor metaal te kiezen

De experts van LintzagenService.nl hebben vijf tips opgesteld om uw keuze voor de juiste bandzaagmachine te vereenvoudigen. Zo kunt u zelf de juiste keuze maken. Mocht u er zelf niet uitkomen, de experts van Lintzagenservice staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

1.     Bedenk waar u de lintzaagmachine voor gaat gebruiken

Gaat u recht zagen, verstek zagen of bundel zagen? Of een combinatie? Bundel zagen kan u veel tijd schelen, omdat u niet meer enkele werkstukken in de lintzaagmachine hoeft te zagen. Maar moet u alleen enkele producten recht zagen, dan is een lintzaagmachine voor bundel zagen overbodig.

 

2.     Bedenk hoe intensief u de lintzaagmachine voor metaal gaat gebruiken

Door hierover na te denken krijgt u een beeld of u een manuele lintzaagmachine, semi-automatische lintzaagmachine of automatische lintzaagmachine nodig heeft. Gebruikt u de lintzaagmachine enkele keren per dag, dan is een manuele lintzaagmachine een goede keuze. Maar wilt u andere werkzaamheden kunnen uitvoeren terwijl de lintzaag zijn werk doet? Of wilt u bijvoorbeeld ’s nachts onbemand door kunnen produceren? Dan is een automatische lintzaagmachine voor u de beste keuze.

 

3.     Bedenk welke diameter de lintzaagmachine moet kunnen zagen

LintzagenService.nl heeft bandzaagmachines die tot 1400 millimeter kunnen zagen. Een getal in de benaming van een lintzaagmachine geeft gebruikelijk aan wat de maximale diameter is die lintzaag kan zagen.

 

4.     Bedenk welke metalen u voornamelijk gaat zagen met uw lintzaagmachine

Het ene metaal is het andere niet. Verschillende metalen kunnen een andere lintzaag en lintzaagmachine vereisen. Productiezagen en moeilijk verspaanbare materialen stellen andere eisen aan de machine. Onze experts staan voor u klaar om samen met u de juiste keuze te maken. U kunt rechts onderin dit scherm eenvoudig een chat starten of een contactformulier invullen.

 

5.     Kies de juiste accessoires voor uw lintzaagmachine

Wij hebben een breed assortiment aan accessoires die uw werkproces kunnen verbeteren en de productiviteit kunnen vergroten. Voorbeelden hiervan zijn rollenbanen, nevelsmering en scheefzaagbeveiliging.

  • Rollenbanen. Lintzagenservice heeft rollenbanen om grote werkstukken klaar te zetten voor uw automatische lintzaagmachine. Wilt u meer informatie over rollenbanen? Neem dan contact op met een van onze experts.
  • Nevelsmering. Bent u vooral aan het werk met massieve metalen tot 100 millimeter? Dan is nevelsmering voor u een betere oplossing. De smeer-/koelvloeistof glijdt dan niet van de grote metalen werkstukken af de ruimte in. Nevelsmering zorgt voor een stuk minder rommel.  Ook buizen en profielen zagen met nevelsmering is ideaal. Geen vloeistof meer die de fabriek in loopt.
  • Scheefzaagbeveiliging. Laat u uw automatische lintzaagmachine vaak compleet onbemand te werk gaan? Dan is een scheefzaagbeveiliging een goede optie voor u. Door het instellen van een maximale afwijking, zal de lintzaagmachine stoppen wanneer deze grens overschreden wordt. Zo voorkomt u dat het werkstuk niet het juiste formaat heeft, de machine vastloopt of de lintzaag breekt.

 

Persoonlijk advies bij het aankopen van een bandzaagmachine

Wilt u persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste lintzaagmachines voor metaal voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Zij staan voor u klaar om samen met u de juiste keuze te maken. U kunt rechts onderin dit scherm eenvoudig een chat starten of een contactformulier invullen.

Bekijk alle lintzaagmachines  Bekijk alle lintzagen

Gert Van der Kolk

Gert van der Kolk is één van onze experts. Gert werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Gert? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1