Aankoopadvies lintzaagmachine voor metaal

Lintzaagmachine voor metaal

Lintzaagmachines voor metaal staan in vrijwel ieder bedrijf in de maakindustrie en voeren misschien wel de belangrijkste taak uit in de verspanende industrie. Een goede lintzaagmachine voor metaal kan namelijk in het begin van het bewerkingsproces het verschil maken. Door zo nauwkeurig mogelijk de metalen werkstukken voor te zagen, zorgt de machine niet alleen voor een kortere bewerkingstijd verderop in het proces, maar zorgt er bovendien voor dat het verspaande materiaal geminimaliseerd wordt. Bij dure metalen kan dit op jaarbasis een riante kostenbesparing opleveren.

De keuze voor de juiste lintzaagmachine voor metaal is daarom des te meer een belangrijke keuze. Om uw keuze makkelijker te maken hebben onze experts van LintzagenService.nl een aantal vragen opgesteld, die u uzelf kan stellen. Met de antwoorden op die vragen is uw keuze prima te verantwoorden.

  1. Gaat u recht zagen, verstek zagen of bundel zagen? Of juiste een combinatie? Bundel zagen kan u veel tijd schelen, omdat u niet meer enkele werkstukken in de lintzaagmachine hoeft te zagen. Maar moet u alleen enkele producten recht zagen, dan is een lintzaagmachine voor bundel zagen overbodig. Bedenk dus eerst waarvoor u de machine gaat gebruiken.
  2. De volgende twee vragen die u uzelf moet stellen zijn:

Door deze vragen te beantwoorden krijgt u een beeld of u een manuele lintzaagmachine, een semi-automatische lintzaagmachine of een automatische lintzaagmachine nodig heeft. Gebruikt u de lintzaagmachine enkele keren per dag, dan is een manuele lintzaagmachine een perfecte oplossing. Maar wilt u bijvoorbeeld ook ’s nachts onbemand door met produceren dan is een automatische lintzaagmachine voor u de enige juiste keuze.

  1. Welke diameter wilt u voornamelijk zagen? LintzagenService.nl heeft lintzaagmachines die tot 1400 millimeter kunnen zagen. Een getal in de benaming van een lintzaagmachine geeft gebruikelijk aan wat de maximale diameter is die lintzaag kan zagen.
  2. Welke metalen moet u voornamelijk zagen? Het ene metaal is het andere niet, en heeft dan ook een andere lintzaag en lintzaagmachine nodig. Productiezagen en moeilijk verspaanbare materialen stellen andere eisen aan de machine.

Wilt u weten welke lintzaagmachine voor metaal het meest geschikt is voor uw organisatie? Dan staan onze experts voor u klaar om samen met u de juiste keuze te maken.

Lintzaagmachine voor metaal: accessoires

Wanneer u een keuze gemaakt heeft voor een bepaalde lintzaagmachine voor metaal, dan heeft LintzagenService.nl nog een aantal accessoires voor uw lintzaagmachine.

Om grote werkstukken klaar te zetten voor uw automatische lintzaagmachine heeft LintzagenService.nl ook rollenbanen. Wilt u meer informatie over rollenbanen? Neem dan contact op met een van onze experts.

Bent u vooral aan het werk met massieve metalen tot 100 millimeter? Dan is nevelsmering voor u een betere oplossing. De smeer-/koelvloeistof glijdt dan niet van de grote metalen werkstukken af de ruimte in. Nevelsmering zorgt voor een stuk minder rommel.  Ook buizen en profielen zagen met nevelsmering is ideaal. Geen vloeistof meer die de fabriek in loopt.

Bent u vaak onbemand automatisch aan het zaken met uw automatische lintzaagmachine, dan is een scheefzaagbeveiliging een goede optie voor u. Door het instellen van een maximale afwijking, zal de lintzaagmachine stoppen wanneer deze grens overschreden wordt. Zo voorkomt u dat de lintzaag breekt, de machine vastloopt en het werkstuk niet het juiste formaat heeft.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over de lintzaagmachines voor metaal van LintzagenService.nl of een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met een van onze experts door bijvoorbeeld een chat te starten.

Bekijk alle lintzaagmachines  Bekijk alle lintzagen

Marcel van de Kuit

Marcel van de Kuit is één van onze experts. Marcel werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Marcel? Bel dan naar: 074 – 255 82 82. Of mail naar: advies@lintzagenservice.nl

USP 1