Efficiënt lintzagen in draaierijen en frezerijen

Zaagprocessen
Lintzagen

Problemen met zagen? Loopt u regelmatig tegen problemen aan zoals scheefzagen, het vastlopen van lintzagen en een lage standtijd? Vervelend, want dit belemmert het productieproces. U wilt natuurlijk dat het zaagproces snel en soepel verloopt. Het gehele verspaningsproces start met een goede zaagkwaliteit. In dit artikel leest u hoe LintzagenService.nl u bij deze problemen kan helpen.

Problemen van draaierijen en frezerijen

In draaierijen en frezerijen is er een continue stroom aan materialen die gezaagd moeten worden. Dit bestaat voornamelijk uit de meest voorkomende metaalsoorten, zoals staal, RVS, brons en messing. Maar ook moeilijk te verspanen materialen, zoals inconel, hastelloy en titanium, komen aan bod. Bij het zagen van al deze materialen ontstaan verschillende problemen. Gelukkig zijn deze met de juiste kennis meestal relatief eenvoudig te verhelpen.

Scheefzagen

Hieraan ligt vaak een verkeerd gebruik van het aantal tanden per inch ten grondslag. Het is dus belangrijk dat u het juiste aantal tanden per inch (TPI) bepaalt. Verder kan scheefzagen ontstaan door vele factoren Onze experts kunnen u hierbij adviseren. Start gerust een chat rechts onderin uw scherm of neem contact op via dit formulier.

Vastlopen van de lintzaag

Door spanningen in het materiaal bestaat het risico dat de bandzaagmachine gaat klemmen of, nog erger, gaat vastlopen. Om dit tegen te gaan bieden wij lintzagen met een wijde tandzetting. Deze worden de ‘wide-set’ lintzagen genoemd.

Een te lage standtijd

Een lage standtijd kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de lintzaag slecht gesmeerd zijn. Of misschien hanteert u een verkeerd type bandzaag of een verkeerde zaag-tandcombinatie. Met deze tips kunt u de standtijd van de lintzaag eenvoudig vergroten.

De oplossingen van LintzagenService.nl

Wij bieden een breed scala aan handmatige, semi-automatische en volautomatische bandzaagmachines. Toonaangevende zaagmachinemerken zoals Cosen, Amada en Karmetal behoren tot ons assortiment. Deze kunnen een mooie toevoeging zijn aan uw productie- of bewerkingsproces.
Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste lintzaagmachine en lintzaag. Ook kunnen wij u adviseren bij het gebruik van de juiste parameters tijdens het zaagproces. Zo kunt u uw zaagproces efficiënter en effectiever maken en uw bedrijfsproces optimaliseren. Neem gerust contact op voor persoonlijk advies!

Jan De Ruiter

Jan de Ruiter is één van onze experts. Jan werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Jan? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1