Het merk “Amada” – de lintzagen die staan voor kwaliteit

Onze merken
Amada lintzagen logo van lintzagenservice.nl

Kwaliteit! Made in Oostenrijk. Midden jaren ’80 is Amada begonnen met de productie van lintzagen en bandzagen. Amada bi-metalen lintzagen en hardmetalen lintzagen zijn precisie lintzagen die uw hoge en nauwkeurige productieniveau veilig stellen. Wereldwijd is Amada één van de grootste machine- en gereedschapsproducenten. Internationaal is Amada de leidende onderneming in haar branche. Amada biedt oplossingen naar de hoogste maatstaven van techniek en duurzaamheid.

Amada Lintzagen

Zeer slijtvast én nauwkeurig

Met het gepatenteerde M71 HSS (wiki) tandmateriaal haalt Amada de hoogste hardheid ooit uit snelstaal en verwerkt dit in de Amada bi-metaal bandzagen. Amada hardmetaal lintzagen, ook bekend als tungsten carbide, zijn zeer slijtvaste en de meest nauwkeurige hardmetaalzaagbanden op de markt. Het gebruiken van deze hoge hardheid verklaart de zeer hoge kwaliteit van de bandzagen van Amada.

Exotische materialen en voorwerpen zagen

Met Amada hardmetaal lintzagen kan de productie opgevoerd worden en kunnen de meest exotische materialen gezaagd worden. Amada lintzagen zijn geschikt voor buizen, profielen en materialen als inconel, hastelloy, alloy en titanium. De producten van Amada worden geproduceerd in Japan en Oostenrijk en staan bekend als de beste lintzagen op de markt. Productiefaciliteiten waar nauwkeurigheid en hoge kwaliteit zeer belangrijk zijn (zoals de luchtvaart en de ruimtevaart), waar veel met exotische en dure materialen gewerkt wordt, vertrouwen op Amada lintzagen.

Innovatie en patenten

Amada heeft talrijke innovatieve en gepatenteerde vindingen verwerkt in de lintzagen. Wijde tandzetting, ook bekend als wide set of heavy setting en een spaanbreker in de spaankamer maken het zagen rustiger, sneller en geruislozer. Bovendien verminderen deze eigenschappen klemming van het materiaal, waardoor de zaag niet vastloopt in het materiaal. De gecoate bi-metaalzaag Amada Aurora heeft een ongekende hardheid van de tandpunt van HV2300. Hoge standtijd en een perfect zaagbeeld zijn het resultaat ook in zware legeringen.

Amada lintzaagmachines

Wereldwijd is Amada één van de grootste machine- en gereedschapsproducenten. Internationaal is Amada de leidende onderneming in haar branche. Amada biedt oplossingen naar de hoogste maatstaven van techniek en duurzaamheid. Het zwaartepunt van deze technologie ligt in de verspaning. Met vijftien vestigingen in negen Europese landen en 1500 medewerkers, bedient Amada haar klanten in Europa. In nauwe samenwerking met haar klanten blijft Amada ontwikkelen om de beste lintzaagmachines op de markt te behouden en om te blijven groeien. Klantspecifieke oplossingen worden ontwikkeld samen met de Europese technologie partners. Amada lintzaagmachines staan bij vriend en vijand bekend als de beste in de markt! Amada blijft investeren in de nieuwste hightech technologie. In 2010 is in Haan bij Düsseldorf het Amada Technical Center geopend met een oppervlakte van 71.000 m2, waar alle zaagmachines staan en gedemonstreerd kunnen worden. In 2011 is in het Japanse Toki een nieuwe productiefaciliteit gebouwd met een oppervlakte van 123.000 m2 inclusief ontwikkeling.

Hoge betrouwbaarheid en kwaliteit

Alle Amada bandzaagmachines doen wat ze beloven. Ze zijn standaard uitgerust met alles wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken: 

  • Bij de Amada HFA250 wordt er een zaagcapaciteit van 250 mm aangegeven. Dit betekent dat deze lintzaagmachine 250 mm kan zagen en dit 24 uur vol kan houden. Dit voorbeeld volgende, kunnen andere zaagmachines in hun standaarduitrusting alleen buizen profielen van 250 mm zagen. Wil men massief kunnen zagen moeten er al snel opties als een zwaardere motor, extra ventilatie in de electronicakast en scheefzaagbeveiliging worden aangeschaft. 
  • Amada lintzaagmachines hebben standaard een automatische nulpuntinstelling. Hierbij wordt het te zagen materiaal in de machine gelegd, waarna de machine moet worden geprogrammeerd. Als de machine vervolgens aangezet wordt, wordt het materiaal naar voren gevoerd en weet de machine dankzij de automatische nulpuntinstelling precies waar het materiaal begint. Zo kan er dus heel nauwkeurig worden gewerkt.

Nauwkeurigheid bij elk detail

Met de hoogste nauwkeurigheid en minimale toleranties zijn deze lintzaagmachines erop gebouwd om 24/7 maximale capaciteit te kunnen zagen, zelfs in de zwaarste legeringen als Inconel, Ally, Hastelloy, Titanium etc. Niet voor niets vertrouwen toonaangevende metaalproducenten op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van Amada zaagmachines. Een Amada verhoogt door de grote nauwkeurigheid de standtijd van de lintzagen en geeft minder afval. Kostbare materialen die gebruikt worden in de luchtvaart en ruimtevaart kunnen met de grootste precisie gezaagd worden met minimaal zaagverlies. De PCSAW machines met de gepatenteerde Pulse Cutting Technologie zijn hierin ongeëvenaard en staan aan de top van de markt. Machine en zaagband zijn bij Pulse Cutting zo op elkaar afgesteld dat de klant hiermee onder de zwaarste en moeilijkste omstandigheden het beste kan bereiken op het gebied van kwaliteit en snelheid.

Contact

Wilt u meer weten over het merk Amada of heeft u andere vragen? De specialisten van Lintzagenservice.nl staan voor u klaar. Neem contact met ons op en wij helpen u verder. 

 

Bekijk alle lintzaagmachines  Bekijk alle lintzagen

Gert Van der Kolk

Gert van der Kolk is één van onze experts. Gert werkt al jaren in de metaal- en verspanende industrie. En is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw zaagtoepassing te optimaliseren. Heeft u een vraag voor Gert? Bel dan naar: 074 – 255 82 99. Of mail naar: specialist@lintzagenservice.nl

USP 1