BTG Zaltbommel

BTG, een metaalbewerkingsbedrijf uit Zaltbommel, werkte met een verouderde bandzaagmachine. Het was dus tijd voor een nieuwe lintzaagmachine. Het oog van BTG viel op de Karmetal KMT 340 WOS, en na een demonstratie was het bedrijf overtuigd. Met deze nieuwe lintzaagoplossing worden kosten, mankracht en tijd bespaard.

BTG (BewerkingsTechniek Gelderland) is een familiebedrijf, opgericht in 1962 en met ondertussen bijna twintig medewerkers. BTG is specialist op gebied van verspaning en draait en freest allerlei materialen zoals RVS en metaal. Het bedrijf onderscheidt zichzelf door ambachtelijk vakmanschap te combineren met een hoge leverbetrouwbaarheid. Een goede lintzaagmachine is daarbij van groot belang.

Verouderde lintzaagmachine

De verouderde machine werkte niet meer naar behoren. Het apparaat verbruikte veel lintzagen, had een te lage capaciteit en een verslechterde nauwkeurigheid. Dit zorgde ervoor dat de doorlooptijd van het zaagproces voor de verschillende soorten stalen niet behaald kon worden. Daarnaast kon de machine niet onbemand blijven, omdat er altijd iemand bij moest blijven ter controle.

Een nieuwe lintzaagoplossing

De enige manier om kosten, tijd en mankracht te besparen, was de aanschaf van een nieuwe machine. Na contact met LintzagenService.nl, het lezen van de kennisartikelen en referenties en het gebruik van de product selector kon het bedrijf een weloverwogen keuze maken. Een demonstratie van het apparaat overtuigde BTG en zij gingen meteen over op aanschaf.

De keuze viel op de Karmetal KMT 340 WOS, een volautomatische bandzaagmachine met servo-motor gestuurde aanvoerklem met zeer hoge nauwkeurigheid. Deze servo-motor zorgt ervoor dat het bij het overpakken van het lange aanvoermateriaal geen afwijkingen in de te zagen lengtes aantreden.

De Karmetal KMT 340 WOS is een universeel inzetbare volautomaat voor het afkorten van alle metaalsoorten, zoals massief, profielen en buizen. Een groot voordeel van deze Karmetal bandzaagmachine is dat zowel enkel- als seriematig kan worden gezaagd. De snijlengtes en afmetingen kunnen op deze machine eenvoudig worden voorgeprogrammeerd.

De bandzaagmachine wordt gebruikt in combinatie met de Amada Super8 universele bandzagen. Deze hebben een breed inzetbereik en kunnen zowel normaal staal als lastig verspaanbare staalsoorten goed bewerken. De ingebouwde spaanbreker zorgt ervoor dat dit een goede zaag is voor volautomatische zaagprocessen.

Wederom een tevreden klant

BTG is uitermate tevreden over hun nieuwe aanschaf. De Karmetal lintzaagmachine werkt volautomatisch en hoeft dus niet continu bemand te worden. Daarnaast werkt de machine sneller en is de standtijd van de bandzagen aanzienlijk verbeterd. Het zaagproces is in zijn geheel een stuk sneller en nauwkeuriger geworden. Dankzij de twee standaard meegeleverde bundelklemmen op de aanvoer en de vaste klem is het mogelijk om in bundels te zagen, wat resulteert in veel tijdwinst.

Bent u ook op zoek naar een nieuwe lintzaagmachine? Neem dan contact met ons op!

USP 1