HP Valves – Hengelo

In Hengelo is het moderne en gerenommeerde bedrijf HP Valves gevestigd. Een innovatieve producent van hogedrukafsluiters en –accessoires, wereldwijd worden deze hogedrukafsluiters geplaatst in energiecentrales.

Door de hoge kwalitatieve producten is HP Valves uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van hogedruk afsluiters voor producenten als Siemens, NEM Energie, Mitsubishi-Hitachi Power Systems en GE Power. Zij werken voornamelijk voor contractors en OEM’s.

Amada lintzaag machine - LintzagenService

Voor het produceren van de afsluiters is er veel zaagwerk binnen de organisatie. HP Valves heeft gemiddeld 8 uur per dag een zaagmachine in productie. Omdat de productie dagelijks minimaal 8 uur zaagt is het van belang dat de kwaliteit en de betrouwbaarheid van constante kwaliteit is.

In de producten van HP Valves worden verschillende soorten materiaal gebruikt waarbij er grote verschillen zitten in de hard- en taaiheid van de materialen. Hierbij moet worden gedacht aan alles, behalve normaal staal. Bijvoorbeeld Inconel, Super Duplex en Alu-Brons.

Daar ligt ook direct een moeilijkheid voor de te gebruiken machines en bandzagen, doordat de te verspanen materialen verschillende eigenschappen hebben moeten de lintzaagmachine op verschillende standen ingesteld kunnen worden.

Omdat er altijd al veel verschillende soorten metalen gezaagd werden, moesten de lintzagen (voor metaal) daarvoor ook geschikt zijn, daardoor gebruiken zij nu de Amada Super HL lintzaag om tot het beste resultaat te komen. Een langere standtijd is daarvan het resultaat.

De uitdagingen voor de zaagmachines bij HP Valves zijn:

  • Intensief gebruik door de hoge productiedruk en de hoeveelheid zaagwerk per dag.
  • Zeer diverse te verspanen materialen waarbij hardheid en taaiheid een belangrijk issue zijn

De ervaringen met de huidige oplossing van Amada zijn zeer goed te noemen. HP Valves heeft momenteel de lintzaagmachine Amada HFA 250 In combinatie met de lintzaag Amada Super HL in gebruik.

Sinds een jaar hebben zij nu deze combinatie en zij zagen dagelijks met zeer hoge nauwkeurigheid lastige materialen.Daarnaast hebben zij voor Amada gekozen omdat Lintzagenservice bewezen service had als dochter van Leering Hengelo.

Ondanks de zware en intensieve belasting doet de Amada HFA 250 wat deze moet doen. Uiteraard komt dit natuurlijk ook doordat de lintzaagmachine optimaal is voor de situatie waarin de machine werkt en omdat de lintzagen op maat zijn gelast.

HP Valves geeft daarbij ook nog aan dat sinds zij de combinatie Amada HFA 250 lintzaagmachine met de lintzaag Amada Super HL gebruiken de levensduur en de efficiëntie sterk is verbeterd van de lintzagen.

Amada zaagmachines staan bekend om hun nauwkeurigheid en bedrijfszekerheid. Dit tezamen met onze goede relatie met LintzagenService als onderdeel van Leering Hengelo een perfecte combinatie.”

 

Bekijk alle machines 

USP 1