Willburg Project BV uit Katwijk

Willburg Projecten BV uit Katwijk is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van machines voor tuinbouwkwekerijen. De tuinbouwsector kenmerkt zich door een hoge arbeidsproductiviteit, export en R&D investeringen. Wilburg projecten BV is dan ook een innovatief bedrijf, dat het eigen productieproces constant wil verbeteren.

Daarom hebben zij de hulp van LintzagenService.nl ingeschakeld. Bij hun productieproces moet er veel gezaagd worden. Dit werd tot voor kort allemaal handmatig gedaan. Zij zochten naar een automatische zaagoplossing om de arbeidsproductiviteit te verhogen en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

Oplossing LintzagenService.nl

Op advies van onze experts hebben zij gekozen voor de Karmetal 350 ODG PLC. Dit is een eenvoudig te programmeren, volautomatische versteklintzaagmachine. Bovendien heeft deze een gebruiksvriendelijk touchscreen. Zo is het eenvoudig om zaagafmetingen en procesdimensies invoeren. Verder gebruiken zij hierbij de Amada Speedcut Profile bandzagen. Deze zijn ideaal voor het zagen van buizen en profielen.

Reactie van de klant 

Willburg is zeer tevreden over de oplossingen van LintzagenService.nl: ‘’Wij besparen erg veel tijd en de kwaliteit van het werk is ook nog eens beter.’’ Met de volautomatische bandzaagmachine is het proces nu automatisch ingericht en hoeft er in principe niemand bij de machine aanwezig te zijn. Bovendien haalt de Karmetal lintzaagmachine in combinatie met de Amada Speedcut Profile lintzagen een zeer hoge standtijd. 

Voordelen automatische zaagoplossing voor Wilburg BV

  • Automatisch zagen van profielen ten behoeve van frames
  • Langere standtijd van de lintzagen
  • Verhoogde arbeidsproductiviteit
  • Minder afval van materiaal en minder nabewerking door een hogere nauwkeurigheid van de machine
USP 1