Zupor uit Kortrijk

Zupor is een bedrijf uit België dat is gespecialiseerd in de bevestiging en ondersteuning van industrieel leidingwerk. Doordat het bedrijf steeds omvangrijker werd, kon de bandzaagmachine de capaciteit niet meer aan. Tijd voor een nieuwe machine dus.

De voorkeur van het bedrijf ging uit naar een volautomatische zaagmachine die onbemand door kan lopen. De keuze viel op de volautomatische Karmetal WOS 500 M2 met bundelklemmen. De automaat is universeel inzetbaar voor het afkorten van alle metaalsoorten, zoals massief, profiel en buizen.

Zupor klantcase

Een nieuwe bandzaagoplossing

De oude bandzaagmachine kon de capaciteit niet meer bijhouden, dus was de keuze voor een nieuwe machine snel gemaakt. Zupor zocht via het formulier op onze website contact met onze specialisten op. De Karmetal 500 WOS M2 is een volautomatische machine die zowel enkel als seriematig kan zagen. Hierdoor is deze goed inzetbaar voor enkelstuks. Een perfecte bandzaagmachine voor Zupor dus. Het positioneren van materiaal is met behulp van de beweegbare klemming aan de toevoerzijde zeer gemakkelijk. Het is mogelijk om de bandzaag voor te programmeren in de automaat, om in de gewenste snijlengte en aantallen te zagen.

Een tevreden klant

Zupor is zeer tevreden met de lintzaagmachine van Karmetal. De machine kan onbemand zagen en het zaagproces is in het geheel een stuk nauwkeuriger geworden. De aanvullende bundelklemmen zorgen ervoor dat de grote series aanzienlijk sneller gezaagd kunnen worden.

De voordelen van de nieuwe bandzaagmachine Karmetal 500 WOS M2 op een rij:

  • De machine is eenvoudig programmeerbaar;
  • De standtijd van de lintzagen is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de oude zaagmachine;
  • De bandzaagmachine kan onbemand blijven lopen, waardoor werknemers flexibel inzetbaar zijn;
  • De machine is geschikt voor alle veel voorkomende massieve materialen, zoals aluminium en staal, tot een diameter van 500 mm;
  • Dunwandige buizen kunnen prima gezaagd worden door de instelbare klemdrukregeling;
  • Door de twee standaard meegeleverde bundelklemmen op zowel de aanvoer als op de vaste klem is het mogelijk om in bundels te zagen. Dit resulteert uiteindelijk in tijdswinst;
  • De machine is ook voorbereid voor het gebruik van hardmetalen bandzagen.

Bent u ook op zoek naar een nieuwe bandzaagoplossing? Neem dan contact op met onze experts!

 

 

USP 1